Следвайте Гласове в Председателят на ЕК увери Киев, че ЕС ще

...
Следвайте Гласове в Председателят на ЕК увери Киев, че ЕС ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен към Зеленски: Имате моята искрена подкрепа и най-добри пожелания на украинския народ за новата 2023 г.

Следвайте " Гласове " в 
Председателят на Европейска комисия увери Киев, че Европейски Съюз ще поддържа Украйна толкоз, колкото е нужно за успеха над Русия.

" По време на първия ми диалог през новата година с президента Зеленски предадох на украинския народ моята откровена поддръжка и най-хубави пожелания за 2023 година Европейски Съюз ще ви поддържа толкоз дълго, колкото е належащо. Ние поддържаме вашата героична битка. Борбата за независимост и против бруталната експанзия ", написа Фон дер Лайен.

In the 1st call of the new year with President, I conveyed my wholehearted support and best wishes for 2023 to the Ukrainian people.

The EU stands by you, for as long as it takes.

We support your heroic struggle.
A fight for freedom and against brutal aggression.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Тя означи, че Европейски Съюз ще поддържа Украйна през тази зима с генератори, електрически крушки, заслони и учебни рейсове. Финансовата поддръжка също ще продължи. Освен това Европейски Съюз скоро ще стартира да изплаща пакет за поддръжка от 18 милиарда евро на месечни траншове.

" Очаквам с неспокойствие да се срещнем още веднъж скоро в Украйна ", добави тя, представена от " Фокус ".
Днес, след диалога си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, украинският президент Зеленски каза, че чака първия транш от макрофинансовата помощ на Европейски Съюз за Украйна още през януари.
Европейски Съюз утвърди отпущането на 18 милиарда евро в поддръжка на украинския бюджет през 2023 година, като тя ще бъде разграничена на траншове от по 1.5 милиарда евро месечно и ще бъде обезпечавана за поддържането на действието на украинската страна, в това число за пенсии и заплати, ремонт на инфраструктура и за издръжката на армията.
Парите са част от средствата, от които Киев се нуждае, с цел да поддържа институциите си в условия на война. МВФ пресмята потребностите от финансова помощ на 3-5 милиарда евро месечно. В неделя изпълнителният шеф на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че ще предложи на борда на организацията да гласоподава отпущането на такава помощ, без да посочи размера й.
Украйна може да разчита на интернационалните финансови институции и на обособени страни да добавят нужната й сума, отвън към този момент утвърдените от Европейски Съюз по 1.5 милиарда евро месечно.
В пост в " Туитър ", Зеленски благодари на фон дер Лайен за нейната поддръжка и сподели, че двамата водачи са координирали стъпките за среща на върха Украйна-ЕС, която се чака през февруари.

Glad to start the year talking to. Thanked for the EU support. Waiting for the 1st tranche of macro-fin aid in Jan, the 1st batch of LED-lamps, school buses, generators & modular houses. Coordinated steps on
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР